Sari la conținut

Concert pentru biblioteca unui colegiu din Oradea

Evenimentul este un dar de suflet al tenorului Alexandru Badea în memoria bunicului său, profesorul Augustin Cosma, un important reprezentant al culturii orădene interbelice.

"Am venit să fac ceea ce știu, ceea ce fac de mic copil și anume să cânt, să mă întâlnesc cu copii ăștia fabuloși și să ne bucurăm că suntem împreună", spune tenorul Alexandru Badea.

Elevii sunt încântaţi de colaborarea cu tenorul Badea. "Dacă sala va fi plină, noi vom fi mulțumiți. Ni se va arăta că tot efortul depus a meritat. Pentru noi, toți elevii, este foarte important să strângem cât mai multe fonduri și evenimentul să fie o reușită."

"Sperăm că în urma vânzării biletelor în cadrul acestui concert să adunăm în jur de 30 de mii de euro", îşi doreşte Delia Ungur, reprezentanta asociaţiei de părinţi a Colegiului „Emanuil Gojdu".

Cu aceşti bani va fi amenajată o nouă bibliotecă a colegiului orădean, care va purta numele profesorului Augustin Cosma. Aici se vor regăsi şi cele peste o sută de cărţi de patrimoniu din perioada 1700-1800.

"Biblioteca va servi elevilor pentru lărgirea orizonturilor, pentru a învăța într-un mediu modern, european", spune Renata Popescu, manager de proiect. O completează Liana Bako, directoarea Colegiului Naţional "Emanuil Gojdu"Oradea: "Să fie un centru de documentare pentru profesori, cel puțin patru sau cinci săli de lectură, spațiu pentru bibliotecar, inclusiv un spațiu cu carte de patrimoniu."

Concertul va avea loc pe 8 mai, de la ora 18, la Teatrul "Regina Maria" din Oradea. Preţurile biletelor variază între 25 de lei şi 50 de lei.

Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Robert Rezmuves
Editor web: Adrian Laboş