Concerte, proiecţii laser şi distracţii urbane la Târgul de Crăciun din Oradea

Data actualizării: Data publicării:
Facebook cover_general_TC-01

Orădenii vor avea parte în acest an de cel mai bogat Târg de Crăciun de până acum. Pentru a treia ediţie a evenimentului autorităţile au pregătit concerte, proiecţii laser şi tot felul de distracţii urbane. Clădirile din Piaţa Unirii vor fi colorate şi iluminate, iar pe scenă vor urca, printre alţii, Ştefan Bănică jr. şi trupa Boney M.

În acest an, evenimentele din cadrul Târgului de Crăciun se vor desfăşura atât în Piaţa Unirii, cât şi în Cetatea din Oradea.

"În Cetatea Oradea vorbim despre un eveniment dedicat tradiţiilor specifice sărbătorilor de iarnă româneşti. În piaţa Unirii vorbim de un târg urban specific oraşelor europene", spune Mihai Jurca, director APTOR.

Pe perioada târgului, între 28 noiembrie şi 2 ianuarie 2018 traficul rutier va fi oprit în centrul oraşului.

"În Piaţa Unirii, pe lângă brad, vom avea în premieră o roată gigantică care va ridica vizitatorii la înălţime pentru a vizualiza mai bine clădirile Pieţei Unirii care vor fi tot în premieră vor avea un iluminat arhitectural de sărbători", a detaliat Florin Birta, viceprimarul Oradei.

"În zona dinspre Biserica cu Lună am concentrat tot ce înseamnă atracţii şi parte de mâncare. Vom avea patinoarul, roata de care vă spunea viceprimarul, partea de zonă de mâncare, două din barurile cu vin fiert", a completat directorul APTOR.

"Încercăm ca majoritatea activităţilor dedicate în primul rând copiilor sau acelor acţiuni ce durează să se desfăşoare în spaţii închise", spune Angela Lupşea, de la Asociaţia de Promovare şi Conservare a Monumentelor Oradea.

Vedeta concertelor de anul acesta este trupa Boney M, ce va lansa un album cu cântece de sărbători.

Orădenii au aşteptările lor cu privire la târgul de Crăciun.

"Mai degrabă produse tradiţionale, concerte - ceva specific de Crăciun."

"Poate produse tradiţionale de mâncare sau ceva artizanal."

Autorităţile au început deja montarea a 14 kilometri de ghirlande şi medalioane luminoase pe marile bulevarde.

"Sunt aproximativ 30% dintre aceste instalaţii de iluminat noi faţă de anul trecut, iar în Piaţa Unirii, la târgul de Crăciun, 50% din instalaţile de iluminat vor fi modele noi faţă de cele de anul trecut", susţine viceprimarul Birta.

500 de mii de lei vor fi cheltuiţi pentru organizarea Târgului de Crăciun din Oradea.

Reporter: Bogdan Costea / Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri