Sari la conținut

Concurența în Bihor pe posturile de titular din învăţământul preuniversitar

Printre dascălii care și-au căutat o catedră s-a aflat și Timea Szakal. Tânăra a devenit profesor titular după cinci ani de așteptare: "Nu am avut dublă specializare până acum. Anul acesta am terminat Facultatea de Istorie și așa am reușit să obțin și eu un post."

Norcoasă a fost și Ida Kasza. Cu o experiență de 37 de ani în învățământ, examenul de titularizare a fost pentru ea floare la ureche. Fără prea multă pregătire a luat nota 9,10. La fel ca pe Timea nu o deranjează faptul că pentru a ajunge la școală va trebui să facă naveta zilnic. Iar asta va însemna 140 de kilometri dus întors, între Oradea și comuna Șimian.

"Nu am avut ocazia să învăț foarte mult. Mă rog nici nu pot să spun că am început să citesc materia așa în ansamblu cu săptămâni înainte."

Note mari au avut și alte cadre didactice, dar pentru postul vizat de ele concurența a fost acerbă.

"Exista un post pe învățător-educator, dar era condiționat de competențe brail. Voi veni la următoarele ședințe și există niște posturi vacante pe un an de zile și sper să reușesc să obțin un post."

"Vor veni în ședințele publice din 19, 22, 26, respectiv 29 august când se repartizează pe lângă ei și candidații care au reușit să ia nota 5", a explicat Alin Novac Iuhas, inspectorul general al IȘJ Bihor.

În Bihor, au fost scoase la concurs 66 de posturi pe perioadă nedeterminată în învățământul preuniversitar.

Reporter: Diana Grad
Operator: Robert Rezmuves