Concurs de pescuit pentru femei în Maramureş

Data publicării:
concurs pescuit femei

La doar 4 ani, Daria Iacob a fost cea mai tânãrã concurentã din finala campionatului național de pescuit staționar pentru femei. "Îmi place să prind peşti", spune micuţa.

A venit la concurs însoțitã de mama ei și în cele douã zile ale întrecerii au prins împreunã aproape 2 kilograme de pește.

"Suntem la început. Daria nu pescuiește de foarte mult timp, dar îi face mare plăcere și am spus că doar așa, cu pași mici, reușim să facem ceva", explică Anca Iacob, mama Dariei.

La concurs au venit concurente din mai multe județe. "Din Covasna, din Harghita, din Cluj, din Sălaj și din Maramureș. Pescuit staționar - pescuit la plută, din punct fix, cu un singur băț, cu un singur cârlig", spune Constantin Oțel, organizatorul concursului de pescuit.

"- Iubesc pescuitul.
- Ai prins astăzi pește?
- Da.
- Cam cât?
- 1 kilogram și 700", spune o participantă.

"- Cu ce îi momiți?
- Cu ce se vede… Semințe, râme, viermi, nadă."

Veronica Ispas este din Sãlaj și pescuiește de peste trei decenii. În ultimii 15 ani s-a înscris la toate competițiile de profil.

"Pescuitul de competiție e frumos, e ceva deosebit și, mai ales pentru doamne, e un mod de relaxare și scapi de bărbați", mărturiseşte femeia.

Chiar dacã a fost un concurs de pescuit destinat exclusiv doamnelor și domnișoarelor, de pe margine nu au lipsit nici domnii cu sugestiile. La final, în funcție de cantitatea de pești prinsã, s-au desemnat și câștigãtoarele care au primit diplome, cupe și premii în bani. Toți peștii capturati au fost eliberați.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri