Concursul oamenilor de fier. 265 de persoane au participat la triatlonul de la Oradea

Data publicării:
inot fain

Printre cei care s-au aliniat la start a fost şi alpinistul Horia Colibăşanu, care a cucerit şapte vârfuri de peste opt mii de metri altitudine. El s-a înscris la triatlonul de lungă distanţă.

"E un mod de pregătire pentru activitatea montană, e un concurs extraordinar, e lume care aleargă toată ziua, înoată, se dă cu bicicleta sute de kilometri. O să văd la sfârşitul zilei dacă e mai greu decât pe munte", spune Colibăşanu.

În concurs s-a înscris şi Ileana Schwarz, una dintre cele patru femei care au avut curajul să parcurgă 226 de kilometri înot, alergare şi cu bicicleta.

"- Sunt foarte, foarte emoţionată, dar sunt nişte emoţii plăcute, de abia aştept, e o călătorie fantastică, sunt 226 de kilometri şi e o călătorie fantastică.
- Cât de mare este efortul acesta?
- Nu ştiu ce să vă zic, e undeva la limita suferinţei."

După aproape o oră primii concurenţi au terminat cursa de înot. Şi-au luat imediat bicicletele pentru a parcurge 180 de kilometri, după care a urmat alergarea.

Cel care a câştigat triatlonul de scurtă distanţă a fost un concurent din Ungaria, care a parcurs 113 kilometri înot, în alergare şi cu bicicleta în 4 ore şi 18 minute.

"A fost cald, iar proba cu bicicleta mi s-a părut puţin grea. Ar trebui să particip la mai multe curse de acest gen ca să-mi antrenez plămânii", a declarat Peter Szilagyi, câştigătorul triatlonului de scurtă distanţă (foto jos).

"Scopul acestui eveniment este să promovăm această ramură de sport, triatlonul, mai ales triatlonul de lungă distanţă, de ironman", explică Jozsef Deme, organizator.

Premiul pentru primul loc la triatlonul de lungă distanţă a fost de 600 de euro, locul doi a primit 400 de euro iar concurentul de pe locul al treilea a plecat acasă cu 200 de euro.

Reporter: Florina Fofiu
Operator: Tiberiu Catrișcău
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri