Concursul "oamenilor de fier", la Oradea

Data actualizării: Data publicării:
xman

Oradea face ultimele pregătiri pentru cea de-a noua ediție a cursei oamenilor cu voinţă de fier. Peste mai puțin de o lună, campionatul Internaţional de Triatlon X-Man România va aduna la start peste 300 de participanţi. Organizatorii au anunțat că traseele celor două curse programate în acest au suferit modificări.

Pornit în 2009 cu doar 16 sportivi la start, concursul „oamenilor de fier" a ajuns în prezent cel mai important eveniment naţional de triatlon. Campionii României sunt stabiliți de ani buni pe traseele dificile de la Oradea. În timp ce participanții la concursul Full Ironman parcurg 226 de kilometri, la proba de Half Ironman traseul este de două ori mai scurt.

István Szokolszky, organizatorul X-Man România: „Concursul nostru se generează prin faptul că la noi sunt foarte puţine abandonuri, deşi am prins din ce în ce mai multe perioade de caniculă."

Inclus în caldendarul competiţional al federaţiei române de triatlon, X-Man România se bucură prezența unor competitori din străinătate.

István Szokolszky, organizatorul X-Man România: „Cine poate să pregătească să ajungă pe podium în Oradea, sportivul acela mai mult ca sigur are şi rezultate foarte bune la nivel internaţional."

Proba de înot care deschide concursul va avea loc pe lacul de la Săldăbagiu de Munte, în timp ce proba de ciclism va urma traseul Paleu-Uileacu de Munte-Cauaceu. În schimb, proba de alergare va urma un traseu nou, ce va cuprinde Parcul 1 Decembrie, strada Vasile Alecsandri și Piaţa Unirii.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri