Condiţii bune de schi în Bihor şi Maramureş

Data actualizării: Data publicării:
schi vartop cavnic

Staţiunile montane din Bihor și Maramureș au fost pline în a doua zi de Crăciun. După mesele copioase, turiștii au ieșit să facă mișcare. Şi cum sporturile de iarnă sunt campioane la ars calorii, pe pârtiile din Vârtop și Cavnic a fost aglomeraţie mare, miercuri.

Sute de turişti erau la baza pârtiei din Bihor, miercuri dimineaţa. Telescaunul cu o capacitate de transport de 1400 de persoane pe oră a funcţionat cu anumite întreruperi, din cauza unor mici defecţiuni, însă până la urmă toată lumea a urcat măcar o dată până în vârful pârtiei.

“E totul ok, condiții foarte bune. Zăpada este din belșug.”

“Pârtia se prezintă în condiții foarte bune, raportat la vremea care este.”

“Acesta este vârful pârtiei Piatra Grăitoare, din județul Bihor. Suntem la o altitudine de 1600 de metri, zăpada are un metru, însă vizibilitatea este sub 200 de metri din cauza ceţii”, a relatat Bogdan Băcilă, jurnalist Digi24 Oradea.

Domeniul de schi de la Vârtop are trei variante de coborâre, atât pentru avansaţi, cât şi pentru începători. Preţul unui bilet este de 10 lei pentru un adult şi 5 lei pentru copii.

Aglomeraţie a fost şi la Cavnic, în Maramureş. Stratul de zăpadă a fost extrem de gerenos, astfel că distracţia pe pârtii a fost garantată.

“Pârtia superbă, şi de învăţat, şi pentru cei care cunosc schiul, este extraordinară.”

Până şi cei mai mici schiori s-au încumetat să încerce senzaţiile unei coborâri pe pârtia Icoana din Cavnic.

“După cum vedeţi ninge, zăpada e foarte multă, stratul măsoară peste 80 de cm, sunt deschise toate pârtiile, de asemenea toboganbe de tubing. E multă lume, e vacanţă, vă aşteptăm cu drag”, a spus Cristian Costin, administratorul pârtiei.

Meteorologii anunţă temperaturi optime pentru schiat şi în zilele următoare.

Reporter: Bogdan Băcilă
Operatori: Florin Lucuţa, Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri