Continuă greva la Poșta Română

Data actualizării: Data publicării:
greva posta

Săptămâna a început cu grevă și în oficiile poștale din țară. A fost a treia zi de lucru în care ușile instituției au fost închise pentru clienți. Negocierile purtate pe tot parcursul weekend-ului între liderii de sindicat și conducerea companiei nu au dus la nici un rezultat, astfel că activitatea Poștei Române rămâne blocată.

"Aseară, târziu în noapte, nu s-a ajuns la un document semnat - tocmai de aceea noi suntem în așteptare. Factorii poştali nu au ieșit în cursă, oficiile nu s-au deschis", confirmă Monica Zai, liderul SLPR Maramureș.

Este pentru a treia zi lucrătoare la rând în care postașii nu lucrează, iar clienții ajungi la oficiile poștale găsesc ușile instituției închise.

În urma grevei declanșată încă de joi în toată țara, conducerea Poștei Române a venit în fața celor peste 25.000 de angajați cu trei variante. Cea mai bună dintre ele viza mărirea salariilor cu aproximativ o sută de lei, jumătate din suma solicitată de protestari.

Negocierile dintre liderii de sindicat și companie au continuat şi luni și, imediat ce acordul dintre cele două părți va fi semnat, activitatea poștei va fi reluată.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri