Continuă problemele pe DN76 Oradea - Deva. Alunecările de pământ au blocat o bandă

Data actualizării: Data publicării:
alunecari DN76

Drumul Naţional 76 este în continuare un adevărat test al răbdării pentru şoferi. Deşi pe anumite porţiuni a fost reabilitat şi oferă condiţii decente, altele sunt în continuare pline de gropi, iar utilajele îi aduc la disperare pe şoferi. Peste toate neajunsurile se adaugă acum o alunecare de teren, care a blocat o bandă, după ce pămânul, cu tot cu arbori, s-a prăbuşit peste carosabil.

Circulaţia pe drumul care leagă Oradea de Deva este îngreunată de mai multe zile. Pământul s-a desprins de pe un versant şi a ajuns pe şosea, distrugând 50 de metri din parapetele de beton. Alunecarea de teren a avut loc între localităţile arădene Hălmagiu şi Leasa.

"Se circulă cu dificultate pe o porţiune de câteva sute de metri pe Drumul Naţional 76, unde a avut loc o alunecare de teren. Pământul a luat-o la vale cu tot cu arbori, trecând peste parapeţii de susţinere, şi a ocupat jumătate din suprafaţa circulabilă", a relatat Bianca Firezar, jurnalist Digi24.

Un utilaj şi doi muncitori încercau marţi să cureţe de noroi banda lăsată pentru circulaţia maşinilor.

"Noi ştiam că e destul de... cum să spun, nu chiar bun, dar aproape... şi acum am constatat că vine tot dealul jos, o ia la vale, asta e problema. Nu ştiu de ce măcar parapeţii ăştia dacă îi remonta ca să nu mai vină pământul la drum", spune un şofer.

"Nu îmi găsesc cuvinte, nu găsesc cuvinte! Aşa ceva, dezastru! Bătaie de joc mai mare. Bine că taxe şi taxe numai... Nici drumul satului nu e aşa", răbufneşte alt conducător auto.

Răbdarea şoferilor este pusă la răbdare şi de gropile care s-au format deja în asfalt.

"Nici nu am mai trecut din toamnă pe aici, mă aşteptam să fie un pic mai bine, dar... din păcate!"

"Nu se termină în veac! Vai ş-amar de noi! Maşinile sunt aşa cum sunt, foarte scumpe, piesele sunt foarte scumpe şi venim până aici, venim înapoi şi gata direcţia, gata pivoţi, gata tot absolut!"

Contactat de reporterii Digi24, directorul CNAIR Cluj, Radu Băruţă, a spus că ştie de această situaţie şi că va oferi o poziţie a companiei, însă nu a mai răspuns la telefon.

Lucrările la DN76 Oradea - Deva au început în 2007 şi ar fi trebuit finalizate în 2010. Termenul a fost prelungit însă de mai multe ori, iar ultimul înaintat de autorităţi este decembrie 2020.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri