Contract reziliat pe DN76 Oradea - Beiuş. Directorul CNADNR: "Mi-a fost ruşine că lucrez la CNADNR!"

Data publicării:
DN76 protest lucrare abandonata7

În octombrie, două firme de construcţii, una din Bucureşti şi cealaltă din Timişoara, au preluat lucrările de reabilitare ale unui tronson din Drumul Naţional 76, care leagă Oradea de Beiuş. După mai bine de jumătate de an, peisajul nu diferă foarte mult. Muncitorii au realizat mai puţin de 1 la sută din lucrare. De aceea, directorul CNADNR a anunţat rezilierea contractului cu cele două societăţi.

"Este de neimaginat ca în 2015 un drum naţional să arate ca DN76 pe această porţiune, că nu peste tot arată aşa, că ceilalţi constructori chiar lucrează. Mai greu, mai puţin greu, unii mai repede, unii mai încet, dar lucrează, se vede ceva. Aici este... când am fost pe el... vă spun sincer mi-a fost ruşine că sunt directorul acestei companii în această ţară, având în vedere cum arată starea dru.. .de ce zic acestei companii, pentru că această companie se ocupă de drumurile naţionale", a declarat la Oradea Narcis Neaga, directorul CNADNR.

De altfel, directorul CNADNR spune că a încercat salvarea contractului, având în vedere că este vorba de două companii româneşti. Numai că nici furnizorii nu mai aveau încredere în aceste societăţi. Narcis Neaga a avut şi un mesaj pentru cele două firme: "Nimeni nu pomeneşte numele vostru, pomeneşte numele nostru şi în sensul acesta am zis îmi este ruşine pentru că noi practic încercăm să vă susţinem pe voi şi voi nu faceţi nimic. Absolut nimic."

Şeful CNADNR a precizat că se va organiza o nouă licitaţie pentru tronsonul Oradea - Pocola în următoarele zile, pentru ca lucrările să fie gata până la toamnă. Altfel, există riscul ca fondurile europene din care se realizează refacerea drumului să fie pierdute.

Reporteri: Diana Grad, Bogdan Costea, Adrian Ciucuriță
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri