Contre PSD-PNL în Bihor 

Data publicării:
contre psd

În opinia senatorului PNL Gavrilă Ghilea, liderul social-democraţilor bihoreni, Ioan Mang, este obligat să candidezepentru funcţia de primar al Oradei.

"Sunt vreo şase-şapte aşa-zişi candidaţi anunţaţi de PSD în mai multe etape. Niciunul dintre ei, din câte ştiu eu, nu depăşeşte 5%. Într-o astfel de situaţie normal că preşedintele organizatiei să îşi asume această răspundere."

De celalată parte, Ioan Mang susţine că viitorul candidat al PSD va fi decis în urma unui sondaj de opinie, care va începe săptămâna viitoare.

"În a doua jumătate a lunii martie vă vom comunica care este candidatul de primar, care are cele mai mari şanse, cu care organizaţia va merge în alegerile locale cu intenţia foarte serioaăa de a-l detrona pe domnul Ilie Bolojan."

Ioan Mang îi acuză pe liberali că în cazul primarilor cu probleme penale vor apela la un subterfugiu: îi vor lăsa să candideze ca şi independenţi, însă vor beneficia, pe ascuns, de sprijinul foştilor colegi. Varianta este respinsă categoric de liberali.

"Candidaţii sau oamenii care au probleme de natură penală nu pot candida şi nu pot fi susţinuţi de partidul nostru. Asta e o chestiune care nu poate fi comentată şi este o situaţie clară", spune Ilie Bolojan, secretarul general al PNL.

Lupta politică se ascute şi în bătălia pentru şefia judeţului.

"Suntem hotărâţi, tot activul PSD, să ne luptăm la baionetă cu colegii din PNL pentru a nu mai avea încă patru ani de conducere liberală la CJ Bihor. Opt ani au ajuns", susţine Ioan Mang, preşedintele PSD Bihor.

Întrebat de zvonurile care dau ca sigură o iminentă plecare a sa din PNL în ALDE, Cornel Popa a comentat sec:

"Le mulţumesc că îmi poartă de grijă; o viaţă întreagă însă am învăţat că mai bine decât mine nu îmi poate purta nimeni."

Alegerile locale vor avea loc anul acesta în 5 iunie. Primarii de localităţi vor fi aleşi dintr-un singur tur de scrutin.

Reporter: Bogdan Băcilă
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri