Controale ale Poliției Economice în Bihor | Au fost confiscate haine în valoare de 45.000 de lei și sute de litri de alcool

Data publicării:
FOTO 1 PRODUSE CONFISCATE
foto: SICE Bihor

Timp de cinci zile, pe parcursul săptămânii trecute, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bihor au controlat mai multe firme din județ. Oamenii legii au vizat combaterea evaziunii fiscale și a contrabandei și respectarea legii în ceea ce privește proprietatea intelectuală și industrială. În cadrul acțiunilor au fost găsite articole de îmbrăcăminte contrafăcute în valoare de 45.000 de lei, dar și sute de litri de alcool vândut din portbagajul unei mașini.

foto: SICE Bihor
foto: SICE Bihor

Hainele ce purtau însemnele unor mărci consacrate au fost găsite la cinci firme din Oradea. Cele 450 de articole de îmbrăcăminte păreau contrafăcute, spun polițiștii, care au observat calitatea slabă a materialelor, lipsa ambalajelor, etichetelor și documentelor de proveniență, dar și preţul mic cerut de vânzători.

„Produsele, în valoare totală de aproximativ 45.000 lei, au fost indisponibilizate și ridicate în vederea cercetărilor, urmând a fi expertizate pentru a se stabili caracterul de originalitate și prejudiciul total provocat titularilor mărcilor. În fiecare dintre cazuri a fost întocmit dosar penal, administratorii societăților comerciale în cauză fiind bănuiți de săvârşirea unor infracţiuni privind mărcile şi indicaţiile geografice şi evaziune fiscală”, a transmis comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor.

FOTO 5 PRODUSE CONFISCATE
foto: SICE Bihor

În cadrul acțiunilor de săptămâna trecută, polițiștii SICE Bihor și colegii lor din Marghita au descoperit o femeie de 44 de ani, din județul Sălaj, care vindea alcool fără documente. Aceasta se plasase lângă piața din orașul bihorean și oferea peste 200 de litri de alcool, pe care îi avea în portbagajul mașinii.

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri