Controale în biserici, în ajun de Crăciun

Data publicării:
pompieri biserica 231213

Însoţiţi de preoţi, pompierii au verificat fiecare colţ al lăcaşurilor de cult şi i-au sfătuit pe oamenii bisericii cum să evite probleme care pot apărea în timpul slujbelor de sărbători. S-au asigurat că sunt suficiente stingătoare şi că toată lumea ştie să le folosească.

Pompierii au verificat cu atenţie tabloul electric, cablurile și prizele din biserică şi spaţiul în care credincioșii aprind lumânări.

"O persoană, vă rugăm, să vină să verifice în permanență lumânările pentru a nu avea probleme mai ales că suntem într-o zonă cu foc deschis."

Pomperii le recomandă credincioșilor care vor veni cu autoturismul la slujba de Crăciun să parcheze astfel încât să nu pericliteze o eventuală intervenție a echipajelor de urgență.

"Să respecte în primul rând numărul de persoane care au acces în incinta unității de cult, să nu blocheze căile de acces prin depozitarea de materiale combustibile", cere lt.-col. Daniel Țiburcă, din cadrul ISU Crișana.

"Noi îndemnăm la mult calm, la multă pace mai cu seamă că sărbătoarea aceasta a nașterii Domnului este o sărbătoare care aduce peste întreaga umanitate pacea cea sfântă care s-a pogorât din cer", spune preotul Ioan Codorean, de la Biserica cu Lună din Oradea.

În perioada sărbătorilor, pompierii vor avea echipe de intervenţie în zona bisericilor, care se vor asigura că slujbele nu vor fi întrerupte de evenimente nedorite. În noiembrie 2011 acoperișul bisericii ortodoxe din spatele pieței Nufărul a luat foc din cauza unui scurtcircuit. A fost singurul incendiu de acest gen care a afectat în ultimii ani un lăcaş de cult din Oradea.

reporter: Claudiu Mihuț
operator: Darius Pop

editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri