Sari la conținut
News Alert

Controale în pieţe, de sărbători

De la bomboane şi globuri până la produse din carne de porc, toate au fost controlate de comisari în Piaţa Cetate din Oradea. Neregulile au fost descoperite încă de la primii comercianţi verificaţi.

„Preţul ouălor, e trecut 50 de bani. Mai trebuie trecut gradul de prospeţime: A, adică foarte proaspete sau B, proaspete. Nu are trecut", a descoperit unul dintre comisarii Protecţiei Consumatorului Bihor. 
TC OUT 00 05 56

„- Cârnatul proaspăt îl faceți dumneavoastră?
- E de firmă...
- O etichetă pe el... De ce nu ați lipit?
- Acum, cu atâția clienți... Nu am avut timp nici să mă duc la toaletă."

"„Cârnațul afumat nu are nicio etichetă de identificare a produsului. Se scoate de la vânzare până temporar până ne aduc toate documentele", a cerut Viorel Pantea, comisar şef în cadrul Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Bihor.

Abaterile au fost referitoare la etichetarea în limba română nu era specificată, preţurile nu era afişate. S-au găsit, referitor la jucării, produse care nu era speficiat pe eticheta produselor la ce categorie de copii până în 3 ani, până la 6 ani", a comunicat  Giani Bura, şeful Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Bihor.

În timp ce unii comercianţi au rămas fără marfă ori au plătit amenzi, alţii n-au avut nicio emoţie la sosirea comisarilor. Explicaţia o dă Nicolae Cărbunar, măcelar:

„Suntem aici de 20 de ani aproape toți și lucrăm regulamentar toți, conform legilor."

Până acum, comisarii bihoreni de la Protecţia Consumatorului au făcut 100 de razii la produsele de sărbători şi au dat amenzi de 100 de mii de lei. Controalele vor continua până în ajun de Anul Nou.

Reporter: Laura Breb
Operator: Robert Rezmuves
Editor web: Adrian Laboş