Controale ISU în biserici, înainte de Paşte

Data actualizării: Data publicării:
controale ISU biserici

În siguranţă, la biserică, în noaptea de Înviere. Este deviza inspectorii ISU, care au controlat săptămâna trecută lăcaşurile de cult din Bihor pentru a se asigura că sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor. Specialiștii le-au recomandat enoriașilor să evite îmbulzeala la slujbele de Paște şi să nu blocheze căile de acces ale maşinilor de intervenţie.

Inspectorii ISU s-au asigurat ca toate bisericile să aibă cel puţin două ieşiri, iar acestea să fie semnalizate. Ca să se poată acționa rapid în cazul unui incendiu, stingătoarele trebuie să fie amplasate în locuri uşor accesibile.

"Mijloacele tehnice de apărare împotriva incendiilor, în speţă stingătoarele, vă rugăm să le menţineţi într-o poziţie în care să fie uşor accesibile", a fost solicitarea inspectorilor.

Bianca Firezar, reporter Digi 24 Oradea: "Pentru a fi evitate evenimentele neplăcute, în noaptea de Înviere lumânările vor fi aprinse doar afară sau în spaţii special amenajate precum este acesta."

Au mai fost verificate şi instalaţiile electrice și a fost recomandată luarea covoarelor din biserici, pentru a preveni pornirea unui incendiu de la o lumânare scăpată pe jos.

Colonel Daniel Ţiburcă, şef inspecţia de prevenire ISU "Crişana": "Utilizarea lumânărilor aprinse să se facă doar în locurile special amenajate, pe timpul slujbelor căile de acces şi evacuarea să fie menţinută în poziţie deschisă; parcarea autovehiculelor să se facă astfel încât să nu se reducă gabaritul căilor de intervenţie şi să nu blocăm hidranţii de incendiu."

Preoţii și-au luat propriile măsuri de siguranţă.

Dumitru Megheşan, preot: "Oamenii au fost sfătuiţi să nu se înghesuie, să nu arunce lumânări unde nu trebuie. Oamenii vin de mulţi ani aici şi fiecare ştie că trebuie să păstreze o anumită ordine şi suntem mai mulţi preoţi şi atunci evităm aglomerările."

În cazul producerii unui incident, martorii au fost rugați să apeleze numărul unic de urgenţă 112.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri