Controale pe râurile din Bihor

Data publicării:
controale apa 070514

Primarul din comuna Bunteşti a găsit o soluţie rapidă şi fără cheltuieli pentru salubrizarea malurilor şi decolmatarea albiilor: i-a pus la treabă pe elevii din sate.

"Sunt în jur de 300 de copii care sunt în clasele mari, plus angajaţii primăriei. Lucrează două zile în fiecare primăvară", spune Sorin Mihai Degău, primarul comunei Bunteşti.

"Tot vrea să facă igenizarea cu copii, dar nu mi se pare în regulă. Aia o faci aşa...pentru o acţiune. Să bagi aici copiii...Îşi taie încălţămintea într-o sticlă, îşi taie piciorul", au reacţionat sătenii.

Chiar dacă administraţia comunei a fost ajutată de elevi, totuşi malurile râurilor nu au fost curăţate aşa cum trebuie.

Mult mai bine stau lucrurile în comuna învecinată Pietroasa, unde localnicii spun că şi turiştii aruncă gunoaiele pe cursurile de apă.

"Am transportat zeci de camioane de pe maulu Crişului, din satul de vacanţă Boga, din zona Peşterii Urşilor", spune Cornel Pîlea, primarul comunei Pietroasa.

Autorităţile vor controla tot judeţul până în 16 mai. Primarii care nu au curăţat cursurile de apă vor primi avertismente, o listă cu măsuri şi o dată limită de îndeplinire a lor. Dacă nu respectă regulile vor fi amendaţi.

reporter: Andrea Crişan
operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri