Controale pe şoselele din Bihor. Maşinile au fost verificate dacă sunt echipate pentru iarnă

Data publicării:
control RAR2

Zeci de șoferi au fost obligați să-și aducă vehiculele în parametri optimi de funcționare.

"Verificăm împreună cu specialiștii din cadrul registrului auto român starea tehnică a autovehiculelor de 8+1 locuri transport persoane, începând de la sistemul de iluminare, semnalizare, anvelope, funcționarea sistemului de direcție și a sistemului de frânare", a declarat comisarul-șef Claudiu Ciuclea, purtătorul de cuvânt al Poliției Rutiere.

Deși unii au încercat chiar în timpul controlului să înlăture problemele în ultima clipă, alții au fost prinși circulând cu defecțiuni majore, cum ar fi frâne slabe, lipsa pneurilor de iarnă sau parbrize crăpate.

"Parbrizul este spart pe toată suprafața din stânga până în dreapta. Este defecțiune majoră", consideră Liviu Bota, inspector RAR Bihor.

Deși surprinşi de control, cei mai mulţi dintre șoferi sunt convinşi că acestea sunt justificate.

"- Să facă control la toată lumea, este foarte bine.
- Ce se poate întâmpla?
- Un accident de drum!"

"Mi se pare normal să se întâmple asta, dar ar trebui amenajate puncte fixe, unde ar trebui controlate maşinile în permanență."

Controalele au fost efectuate pe cele mai circulate drumuri din Bihor și în Oradea. Doi șoferi s-au ales cu suspendarea talonului, iar alți 7 au fost sancționați pentru defecțiuni ale sistemului de frânare și ale farurilor. Valoarea totală a amenzilor este de aproape 2.000 de lei.

reporter: Bogdan Costea
operatori: Cristian Rusu, Gabor Szilagyi
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri