Control dispus la DNA Oradea

Data actualizării: Data publicării:
DNA Oradea control

Joi după-amiază, DNA a anunțat că procurorul șef-adjunct al instituției, Nistor Călin, a dispus efectuarea unui control la Serviciul teritorial Oradea. Este vizată activitatea de urmărire penală desfășurată de procurorii din cadrul acestei unități de Parchet în cauzele despre care se face vorbire în înregistrările apărute în spațiul public.

Într-un comunicat al DNA se precizează că după finalizarea acestei activități, se vor dispune măsuri în funcție rezultatele cuprinse în raportul de control.

Totodată, a fost sesizată și Inspecția Judiciară din cadrul CSM pentru a verifica posibile abateri disciplinare săvârșite de procurorii DNA Oradea.

Și Curtea de Apel Oradea a reacționat, printr-un comunicat, la scandalul înregistrărilor audio atribuite procurorilor de la DNA Oradea. Reprezentanții instanței se declară îngrijorați de conținutul înregistrării care conțin "afirmaţii referitoare la activitatea şi probitatea profesională a unor judecători din raza acestei curţi".

"Se impune ca relaţiile dintre judecători şi procurori să fie guvernate de bună-credinţă şi să se desfăşoare cu respectarea rolului şi statutului profesional al fiecăruia şi în limitele impuse de Codul deontologic", se arată în comunicatul Curții de Apel Oradea.

Reprezentanții instanței au precizat că au încredere că instituţiile abilitate vor lua măsurile legale necesare pentru apărarea independenţei şi reputaţiei judecătorilor și justiției.

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri