Control la centura de siguranță. În acest an, polițiștii bihoreni au dat 9000 de amenzi pentru nepurtarea centurii

Data publicării:
control centura 110913-1

"V-am oprit pentru că nu purtați centura de siguranță!" A fost replica auzită de zeci de șoferi bihoreni trași pe dreapta de polițiștii de la Circulaţie. Prinşi în flagrant delict, contravenienţii au încercat să invoce tot felul de justificări.

"Am pornit de pe loc de aici de la un magazin și mă opresc mai încolo la bancă să plătesc o rată", spune un şofer.

Poliţiştii spun că numărul celor amendaţi putea fi mult mai mare dacă vremea era frumoasă. Ploaia care a căzut fără întrerupere în Oradea i-a împiedicat pe agenţi să vadă dacă unii şoferi purtau sau nu centura de siguranţă. Statisticile oficiale indică o creştere accentuată în ultimul an a acestui tip de contravenţie.

În primele opt luni ale anului polițiștii din Bihor au aplicat peste 9000 de sancțiuni, cu 3000 mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut pentru nepurtarea centurii de siguranță.

Poliţiştii explică această creştere prin numărul mai mare de razii făcute de agenţii de circulaţie, dar şi prin ignoranţa de care dau dovadă mulţi şoferi.

Conform codului rutier, singurii care nu sunt obligaţi să poarte centura de siguranţă sunt femeile însărcinate, taximetriştii care au client, instructorii auto în timpul relor de curs şi şoferii care staționează ori execută manevra de mers înapoi. 

Controalele poliţiştilor se întind pe durata a două săptămâni și sunt organizate la nivel național.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri