Cosmetice naturale, livrate pe bicicletă

Data actualizării: Data publicării:
sapunuri naturale

Produse cosmetice naturale, livrate ecologic, pe... bicicletă. Este afacerea unui tânăr orădean care se deplasează pe două roți în orice punct din oraș pentru a răspunde oricărei comenzi. Fie că e vorba de săpunuri, deodorante sau diferite creme, produsele sunt realizate de soția lui, după rețete proprii. Ca să le ducă la clienți, orădeanul a pedalat într-un singur an aproape 2.000 de kilometri.

Pentru clienții din Oradea, Răzvan are o ofertă specială: livrează comenzile pe bicicletă.

"Am zis că dacă tot produsele sunt naturale, sunt prietenoase cu natura, de ce să nu fie şi livrarea. O livrare care să fie prietenă cu mediu şi să fie pe aceeaşi filozofie", explică antreprenorul.

"Îmi plac foarte mult, sunt foarte bine făcute, rezistă în timp, mai ales săpunurile. Îmi plac foarte mult aromele pe care le folosesc şi sunt de calitate", spune o clientă.

Andrea şi Răzvan Paută îşi realizează produsele în Săldăbagiu de Munte, aproape de Oradea, unde şi locuiesc.

Făcute după rețete proprii și ambalate cu atenție, produsele realizate de cei doi soți sunt 100% naturale. Povestea lor a început acum 8 ani, când locuiau în Timişoara.

"Aveam o grămadă de nemulţumiri legate de produsele de îngrijire, produse de tip natural şi atunci ne-am apucat să facem noi", îşi amintesc cei doi soţi.

S-au documentat temeinic, inclusiv de pe site-uri de specialitate din străinătate, iar munca lor a început să dea roade.

"- Cu o sută de lei şi un mixer de bucătărie, cu atâta am început noi. Avem undeva la 60-70 tipuri de produse, produse unice.
- Cum ar fi?
- Săpunuri, creme de corp, creme de faţă, deodorante, balsam de buze", a enumerat Răzvan Paută.

Andrea şi Răzvan folosesc doar ingrediente de calitate.

"În mare parte, ingredientele sunt uleiuri exotice pe care le aducem din Germania, acolo fiind nodul comercial. La ce putem, achiziţionăm local, din România, pentru că preferăm să susţinem economia locală pe cât posibil", explică Răzvan Paută, antreprenor.

Cei doi soți își promovează online produsele, iar clienții sunt din toata țara.

"Undeva la 20-25% din piaţă se află în Bucureşti, suntem foarte, foarte bucuroşi, de când ne-am mutat de la Timişoara la Oradea, am observat o deschidere a pieţei din Oradea către produsele noastre. Avem, în momentul de faţă, undeva la 10% din piaţă pe clienţii din Oradea", spune Răzvan Paută.

Andrea și Răzvan speră ca, până în toamna acestui an, să îşi deschidă în oraş, cu ajutorul banilor europeni, un laborator performant.

Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri