Sari la conținut

Crăciun în apă termală, la Băile Felix

Nu toți turiştii au preferat muntele de sãrbãtori. Unii dintre ei au ales sã-şi petreacã Crãciunul în piscinele în aer liber de la Bãile Felix. Bucătarii le-au pregătit celor care ţin la siluetă un meniu în care peştele a fost felul principal.

Deşi sunt în concediu, turiştii au lãsat odihna pe mai târziu şi s-au dus sã facã mişcare pe ritmuri de zumba în piscinele cu apã termalã. Au venit din toate colţurile ţãrii la Bãile Felix, în cãutarea unui alt fel de Crãciun.

"E foarte bine, condiţii foarte bune. Am vrut să facem altceva pe lângă stat acasă, cozonaci, curăţenie - am zis să facem altceva anul ăsta şi e super tare, e foarte relaxant", spune un turist.

Şi nu este singurul care a gândit aşa, dovadã cã la unele hoteluri din Bãile Felix pachetele de Crãciun s-au epuizat încã de acum douã luni.

"Maestrul culinar a pregătit şi tradiţionale şi mai sofisticate preparate. Combinăm relaxarea cu odihna activă şi oaspeţii se pot bucura de aqua zumba, acces gratuit la parc, saună, fântână de gheaţă şi sală de fitness;
un pachet de trei nopţi începe de la aproximativ 1800 de lei", spune Diana Antonescu, responsabil marketing complex hotelier.

Unii turişti s-au bucurat şi de momente inedite. Gazdele le-au întrerupt sejurul la spa şi i-au invitat... la pomana porcului. Nu înainte însã de a le arãta celor care le-au trecut pragul cum ajung bucatele tradiţionale pe masa de Crãciun.

"Deja în curte am pregătit tăierea porcului în mod tradiţional, cu toate preparatele de la porc - caltaboş, cârnaţi - şunca de curcan a bunicii, sarmale, şi va continua spre seară cu colinde", a anunţat Dumitru Fechete, directorul unui hotel.

Dupã asemenea delicii, hotelierii şi-au rãsfãţat oaspeţii cu un concert de colinde, urmat de o scenetã de Crãciun, care l-a avut ca invitat special chiar pe Moşul cel darnic.

Reporter: Anca Deac
Operator: Robert Rezmuves