Crăciunul la muncă. Personalul medical, serviciile de urgenţă şi cei din transportul public au muncit non-stop

Data publicării:
prajituri ambulanta

Medicii şi asistentele de Serviciul de Ambulanţă din Oradea au învăţat să se bucure de sărbătoare între două intervenţii. De Crăciun au adus cozonac și prăjituri şi le-au aşezat pe o masă de la intrarea în sediu. Au avut parte de o noapte mai calmă ca altădată, cu doar 80 de solicitări în tot judeţul.

"Deși astăzi e Crăciunul, la Serviciul Județean de Ambulanță ne desfășurăm activitatea la fel ca în oricare zi din an, să venim în ajutorul celor care au nevoie. De sărbători apar în plus solicitări legate de consum excesiv de alcool și alimente specifice perioadei", spune dr. Edith Szabo, medic la Ambulanţa Bihor.

Program non-stop au avut de Crăciun şi personalul medical din spitale.

"Anul acesta la datorie. Spitalul funcționează în regim de gardă; asta înseamnă că se acoperă numai urgențele, dar, bineînțeles, toate liniile de gardă trebuie să fie în spital", explică dr. Zsolt Beres, medic de urgenţe Spitalul Judeţean din Oradea.

Ca şi pacienţii să simtă că e Crăciun, salvatorii de la Unitatea de Primire a Urgenţelor au împodobit sala de aşteptare.

"Am încercat să păstrăm atmosfera sărbătorilor de iarnă și ne-am făcut și noi un brăduț, ne-am luat o crăciuniță și lumânărele", povesteşte Teodora Banic, asistent social.

Taximetriştii care au muncit de Crăciun nu au dus lipsă de comenzi. Ca timpul să treacă mai repede au căutat tot felul de metode, printre care unele... de sezon.

"Mă mai joc pe telefon, mai ascultăm colinde, mai ascultăm radioul."

Şi angajaţii societăţii orădene de transport în comun au sărbătorit la serviciu. Tramvaiele şi autobuzele au circulat după un program redus.

"Încerc să fiu cât mai relaxată, veselă, sărbătorim şi noi prin glume, prin urări", dezvăluie Mariana Ruşcă, angajata societăţii de transport în comun din Oradea.

"Încercăm să facem faţă şi acasă şi la serviciu. Suntem cu gândul tot acolo, că e sărbătoare și e pace, e liniște", spune Viorel Murvai, vatman.

Mulţi dintre cei care lucrează de Crăciun se consolează cu gândul că de Revelion vor fi liberi.

Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri