Creşă pentru micuţii din cartierul Nufărul

Data publicării:
stirea 203 20cresa-36942

Dorina Trim aşteaptă de zece luni să-şi înscrie fetiţa într-o creşă. Vestea că în cartierul unde locuieşte se va deschide una nouă a făcut-o să-şi rezerve un loc cu mult timp înainte de finalizarea lucrărilor.

"Mulţi părinţi sunt la lucru şi nu au timp şi e chiar un lucru foarte bun şi foarte dorit de mulţi părinţi", spune Dorina Trim.

La creşa "Lizuca şi Patrocle", copiii vor avea parte de o sală de mese, locuri de joacă şi dormitoare uitate cu mobilier nou. Părinţii vor scoate din buzunar şase lei pe zi, adică preţul meniului zilnic.

"Suntem convinşi că în acest fel reuşim să satisfacem solicitările multor familii care locuiesc în această zonă, familii tinere cu copilaşi", spune Ioana Mihaela Florea, directorul adjunct al Administraţiei Social Comunitare Oradea

Pentru început, 60 de copii vor fi înscrişi în noua creşă amenajată pe locul unei foste grădiniţe, însă autorităţile vor să suplimenteze locurile. Asta pentru că, în continuare, cererea de locuri în creşe este peste posibilităţile actuale. Doar în 2012 au fost depuse peste 1.000 de cereri pentru cele 743 de locuri disponibile în creşele din Oradea.

"Au fost investiţi 70.000 de lei, banii sunt exclusiv din bugetul Consiliului Local, lucrarea a început în şapte noiembrie, atunci s-a încheiat contractul de execuţie", spune Ovidiu Muresan, viceprimarul Oradei.

Creşa Nr. 13 din cartierul Nufărul va fi deschisă la începutul anului viitor şi va funcţiona între orele 05:45 şi 18:30.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri