Sari la conținut

Crește traficul prin vămile din vest. Călătorii au la dispoziție o aplicație de verificare a timpilor de așteptare

Pe lângă suplimentarea numărului de agenți care lucrează la ieșirea din țară, aplicația care arată timpii de așteptare în vămi este o altă măsură destinată evitării aglomerației. Creată în luna decembrie, aceasta arată că luni, de exemplu, mașinile care treceau prin Vama Borș-Artand nu au așteptat mai mult de 10 minute.

"În momentul de față nu sunt aglomerări, se lucrează normal; timpii de așteptare la vama Borș şi la vama Nădlac sunt de maxim zece minute", a precizat comisarul-șef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

Reporterul Digi24 Oradea Bogdan Costea a încercat să verifice dacă datele indicate de aplicație sunt corecte. "Pentru mai multă acuratețe folosesc și un cronometru. Mă aflu acum la doar câteva sute de metri de intrarea în prima localitate din Ungaria, opresc cronometrul pentru a vedea cât a durat trecerea frontierei Borș Artand, iar acesta indică 25 de minute și 36 de secunde."

"Aplicația a funcționat din câte știm noi și funcționează și în momentul de față. Timpii de așteptare au fost și sunt actualizați în timp real", confirmă comisarul-șef Bondar.

Călătorii sunt optimiști, chiar dacă sunt convinși că trebuie să aibă răbdare până vor trece frontiera.

"Să sperăm că mai mult de o jumătate de oră nu o să stăm nici acum."

"În ultimele zile a fost cam aglomeratie și mă gândesc că va fi și acum."

Autoritățile se așteaptă în zilele următoare la o creștere semnificativă a numărului de mașini care vor tranzita vămile din vestul țării.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Robert Rezmuves

Pe aceeași temă