Sari la conținut

Crimă lângă Oradea. Un bărbat a fost împuşcat în inimă. Însoţitorul lui a dispărut

UPDATE ora 21:00 - Bărbatul de 35 de ani împuşcat lângă Husasău de Criş a căzut victima unui accident de vânătoare. O susţine unul dintre ceilalţi vânători care îl însoţeau. Potrivit acestuia, victima a fost împuşcată într-un lan de porumb chiar de către vecinul său, care l-a confundat cu un animal. Cadavrul a fost tras afară din lan de unul dintre însoţitorii victimei. Speriat de ceea ce a făcut, cel care a tras a dispărut şi este căutat şi acum de anchetatori. 

UPDATE: Două persoane au fost audiate de procurori în acest caz. Potrivit unor informaţii neoficiale, cei doi au fost, împreună cu victima şi cu cel dispărut, la o vânătoare de noapte. Procurorii au confirmat pentru Digi24 Oradea că îl caută în continuare pe cel dispărut. Localnicii susţin că acesta l-ar fi sunat în jurul miezului nopţii pe un cunoscut, poliţist în comună, dar acesta nu i-ar fi răspuns.

Alarma s-a dat sâmbătă dimineaţă, când soţia victimei l-a sunat pe fratele bărbatului şi-a spus că soţul său nu s-a întors acasă. Plecase noaptea cu un vecin pe un câmp de lângă sat şi avea arma la el.

Fratele victimei a mers să-l caute, alături de un consătean, şi i-a găsit corpul neînsufleţit pe câmp. Era împuşcat în inimă şi prezenta urmele unor lovituri la cap. Au fost anunţate autorităţile, iar în zonă au sosit poliţişti, procurori şi criminalişti.

Anchetatorii au stabilit că puşca se afla sub cadavru, iar acesta fusese târât din locul unde a fost împuşcat. Vecinul său, alături de care a fost noaptea trecută, a dispărut şi este căutat de poliţişti.

La un moment dat, printre localnici a circulat zvonul că şi însoţitorul victimei a fost găsit mort, dar informaţia nu a fost confirmată de anchetatori.

Procurorii şi poliţiştii urmează să afle cum s-a produs drama. Se pare că cei doi se aflau la braconaj. Atât victima, cât şi vecinul său erau vânători cu acte în regulă. 

Victima avea 35 de ani, iar soţia sa era însărcinată în 8 luni. Bărbatul lucrase câţiva ani în Suedia, spun localnicii.

Reporter: Gabriel Bonaciu

Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă