Cristale pentru sărbătoriţii zilei

Data publicării:
pestera-36572

Andreea Leuca a primit de la prieteni, în dar de ziua ei, o excursie în staţiunea bihoreană Roşia, iar de la speologi o vizită gratuită în peştera Farcu, rezervaţie unicat în Europa.

"Cred că e cea mai frumoasă zi din viaţa mea de când port numele Andreea. Cred că ar trebui ca de fiecare dată la anumite sărbători să se facă gesturi de genul acesta", spune Andreea Leuca.

"Vor avea o dublă experienţă pentru că prima dată vor vizita o galerie de mină, un mic muzeu minier şi abia apoi peştera cu cristale care a fost descoperită din întâmplare când s-a avansat cu frontul de lucru", explica speologul Valentina Duma.

Toţi cei care au intrat astăzi în peşteră au fost ghidati de un speolog.

.

Peştera din mina Farcu este celebră pentru cristalele unice in Europa. Peşteri asemănătoare mai există doar în Africa de Sud, însă nu sunt vizitabile. Fosta mină de la poalele munţilor Pădurea Craiului urmează să fie extinsă în următoarele luni. După ce proiectul va ajunge la final, aceasta va putea fi vizitată din vagonete, iar turiştii vor putea lua masa într-un restaurant subteran.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri