Cristian Achim, despre calificarea în finală a CSM Oradea: "Cred că putem bate orice echipă!"

Data publicării:
finala Achim

Referindu-se la meciul de marți seara, de la Tîrgu Mureș, câștigat cu 100-90 de echipa sa, antrenorul CSM Oradea a recunoscut că "eram convins că, dacă primim sub 75 de puncte, vom câștiga".

Cristian Achim a declarat că într-un meci nu contează cine înscrie, contează doar echipa: "Mă înclin în fața jucătorilor, o merită. Au muncit foarte mult, au dovedit că au valoare, tărie de caracter!" Achim este de părere că, indiferent de numele adversarului din finala Ligii Naționale de baschet, echipa trebuie să fie pregătită.

"Cred că putem bate orice echipă din campionatul României", a spus Achim, care a punctat faptul că formația orădeană este singura din campionatul național - "cu excepția Asesoftului, care e un caz special în baschetul românesc" - care a progresat constant în ultimii cinci ani.

Cristian Achim a precizat că, o dată cu intrarea în finala campionatului, CSM Oradea are asigurată calificarea în cupele europene: "Nu ne oprește nimic ca în câțiva ani să ajungem cât mai sus în cupele europene."

Sere își dorește Clujul

Managerul secției de baschet a CSM Oradea, Șerban Sere, le-a mulțumit jucătorilor și staffului echipei pentru performanța obținută în acest an. "E un moment istoric. Simt că în finală avem ceva de spus. Ne dorim să nu fim un element trecător prin finală", a declarat Sere.

Managerul a recunoscut că și-ar dori ca în finală să întâlnească pe U Mobitelco Cluj-Napoca. Acest lucru i-ar oferi Oradei posibilitatea să joace pe teren propriu trei din cele cinci meciuri. Situația ar fi inversă în cazul în care adversara CSM ar fi Asesoft Ploiești. "Ambele echipe sunt valoroase și nu consider că noi suntem favoriți", a precizat Sere.

Autor a 26 de puncte în meciul trei cu Mureșul, Daniel Dillon a găsit explicația pentru victorie: "Am jucat cu toții, au fost 10 jucători care au jucat ca o echipă. Principalul nostru scop a fost să ajungem în finală." Australianul susține că victoriile arată caracterul echipei și este de părere că înfrângerea din Final-Four-ul Cupei României i-a motivat pe jucători și a dat startul revenirii.

Daniel Popescu, apreciat de Achim

Antrenorul Cristi Achim a apreciat evoluția lui Dani Popescu, conducătorul de joc al CSM: "Chiar dacă nu s-a văzut în statistici, Dani Popescu a fost esențial în meciul de aseară. A schimbat ritmul partidei, i-a ajutat pe Denison și Dillon."

Cele mai multe puncte în ultima confruntare cu Baschet Club Mureșul - 29 - au fost înscrise de Sean Denison. "M-a ajutat foarte mult faptul că toată lumea a marcat de pe semicerc și astfel am putut juca unu la unu cu adversarul."

Conferința de presă a CSM Oradea a fost transmisă în direct de Digi24 Oradea.

editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri