Criză de medicamente în spitalele din Oradea. Jumătate din produsele necesare lipsesc de la Spitalul Municipal

Data publicării:
spital municipal2

Conducerea Spitalului Municipal din Oradea a anunţat că distribuitorii care ar trebui să livreze medicamentele la prețuri mai mici, conform ordinului 810 din 29 iunie al ministrului Sănătății, nu o mai fac.

"Firmele ne dau negație. Uitați ce spun ei: "Suntem în posibilitatea fortuită de alivra aceste produse la prețul adjudecat." Avem undeva un procent de 50% negații pe medicamente și nu doar o firmă de medicamente, ci toate firmele de medicamente", explică Maria Silaghi, directorul economic al Spitalului Municipal din Oradea.

În aceste condiţii, Ilie Bolojan, primarul Oradei, spune că "noi suntem în situația în care firmele (...) care ar fi trebuit să ne livreze medicamente la prețurile reduse refuză să facă acest lucru. Ca atare suntem în imposibilitatea de a asigura toate medicamentele pacienților noștri."

Cele mai afectate categorii sunt bolnavii de cancer, precum și pacienţii care fac parte din programele naționale de sănătate.

"Ori nu-i tratăm corespunzător, ceea ce e foarte neplăcut, sau sunt obligați să le cumpere din piață, ceea ce e iar foarte neplăcut și e și incorect față de pacienți", consideră Ilie Bolojan.

"Nu mi se pare corect ca un spital să nu aibă siringi, perfuzii medicamente." "Nu e o situație normală", spun pacienţii.

Primarul Oradei a precizat că a trimis o adresă ministerului Sănății și casei naționale de sănătate să clarifice cu furnizorii problema legată de refuzul de a livra medicamentele.
În spitalul municipal din Oradea sunt tratați în fiecare lună 1200 de pacienți.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri