Crizanteme cu restricţii. Vânzătorii dintr-o piaţă din Oradea au rămas fără vechile locuri

Data publicării:
crizanteme 011113

Iuliana Lőrincz are o grădină de două sute de metri pătraţi în Oradea unde creşte crizanteme. Florile se vând doar timp de zece zile în preajma Zilei Morţilor. Femeia spune că până acum, în fiecare an, avea voie să-şi aranjeze o masă mobilă pe aleea din mijlocul pieţei, dar acum este obligată să-şi vândă marfa la standurile amenajate în incintă.

"Noi suntem producători, în fiecare an aici am fost, am vândut. Deja clienţii ne cunosc, ne caută, că ştie că avem flori frumoase. Acum abia ne găsesc, abia putem să vindem florile", spune Iuliana Lőrincz.

În anii trecuţi, femeia a făcut un profit de trei mii de lei din vânzarea crizantemelor. În situaţia ei sunt alţi zeci de mici producători.

"Altă dată am fost acolo în faţă, şi acuma nu ne mai lasă. Suntem aici puşi în spate. Şi aici nu prea ştiu oamenii."

În schimb, Adrian Băican, administratorul Pieţei Rogerius, susţine că "acei vânzători blochează căile de acces, îi blochează pe cei din magazine. Le-am oferit mese în spate, deci sunt pe mese, nu au rămas fără locuri. Dânşilor probabil nu le convine, pentru că era chiar aleea principală."

Vânzătorii de flori de sezon spun că ar fi prea costisitor să închirieze un spaţiu în faţa pieţei pentru că preţul ar fi prea mare pentru posibilităţile lor.

reporter: Orsolya Nagy
operator: Cristian Rusu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri