VIDEO. Cruzime fără margini. Un mistreţ a fost sfâşiat de mai mulţi câini pe un fond de vânătoare

Data actualizării: Data publicării:
porc-mistret-vaci-ferma-salbaticie-348825

Incident şocant la o partidă de vânătoare din Bihor. Un mistreţ care agoniza după ce a fost împuşcat, a fost hăituit şi sfârtecat de o haită de câini timp de câteva minute, sub privirile celor care participau la vânătoare. Întreaga scenă a fost filmată şi postată pe reţelele de socializare. Vă avertizăm că urmează imagini cu un puternic impact emoţional.

sursă video amator: Facebook AVPS Lupoaia Hodiş

În cele 6 minute şi 35 de secunde ale filmării postate pe 25 ianuarie 2018 este prezentat atacul mai multor câini asupra unui mistreţ rănit. Acesta este muşcat de mai multe ori, pe fondul de vânătoare al asociaţiei Lupoaia-Hodiş. Animalul sălbatic este ucis în cele din urmă cu o lovitură de cuţit chiar de cel care filmează scenele şi care îşi laudă apoi câinii.

„Vă reamintesc faptul că maltratarea animalelor este o faptă penală, pedepsită în România. Legea 205/2004 de protecţie a animalelor menţionează clar în Cap.V, Art. 21 faptul că "animalele nu vor fi supuse unor suferinte inutile în cazul sacrificării sau uciderii”, a transmis, într-un mail adresat Digi24, cea care a sesizat întreaga întâmplare.

Aceasta a anunţat şi Poliţia Bihor şi asociaţiile de protecţie a animalelor. „Am distribuit această postare pe toate reţelele de socializare şi am anunţat toate organizaţiile de protecţia animalelor cu care sunt în contact în ţară şi străinătate. (…) Cruzimea rară şi totala lipsă de empatie a acestor oameni nu au ce căuta într-o comunitate umană civilizată, care respectă şi protejează orice formă de viaţă.”

Contactat de jurnaliştii Digi24 Oradea, preşedintele AVPS Lupoaia Hodiş, Ioan Buciuman, a precizat că nu ştia de această filmare şi crede că imaginile ar fi fost înregistrate de un hăitaş. Sunt situaţii în care câinii ajung mai repede la vânat decât vânătorii, a spus Buciuman, care a confirmat că în luna ianuarie au avut loc partide de vânătoare pe terenul unde a fost ucis mistreţul.

Reporter: Claudiu Mihuţ
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri