Cu Eminescu la dentist. Orădenii pot să citească poezii într-un cabinet stomatologic

Data publicării:
cabinet eminescu


"Lacul codrilor albastru
Nuferi galbeni îl încarcă
Tresărind în cercuri albe
El cutremură o barcă."

Versurile eminesciene au răsunat pe 15 ianuarie într-un cabinet stomatologic din Băile 1 Mai, lângă Oradea, iar cel care le-a recitat a fost nimeni altul decât medicul dentist. A fost felul în care doctorul a marcat cei 165 de ani trecuţi de la naşterea poetului naţional. S-a gândit să-i implice şi pe pacienţi, motiv pentru care în sala de aşteptare a pus un raft cu cărţi şi i-a invitat să le citească.

"Mi s-a părut o idee bună, datorită jocului de cuvinte anticariat anti-carie. Pe lângă aceasta, mi-am propus ca în cabinet să creez o atmosferă cât mai plăcută, relaxantă", explică doctorul Petru Cernău.

"- Bună ziua!
- Bună ziua! Bine ați venit! Va mai dura vreo cinci, zece minute. Vă rog să ocupați loc și puteți să răsfoiți din cărți liniștită."

Emilia Ciordaș a venit pentru o plombă, dar nu și-a imaginat vreodată că dimineața va avea timp pentru Eminescu. A stat în sala de așteptare doar 5 minute, suficient cât să citească trei poezii. Recunoaşte că situaţia a relaxat-o într-atât încât nici nu a mai ţinut cont de sunetul frezei dentare.

"Îți oferă oarecum o altă perspectivă, să nu îți mai fie frică să ajungi la dentist și de a te relaxa într-un mod sau altul."

Prin gestul său, medicului stomatologul a răspuns inițiativei unui antreprenor clujean, care i-a provocat pe români la lectură în spații neconvenționale.

"Cred că este important să îi convingi pe tineri să citească pentru că nu lectura este învechită sau demodată, ci modul în care aceasta este promovată", consideră una dintre pacientele cabinetului.

Deschis de curând, cabinetul-anticariat din Băile 1 Mai este primul de acest gen din județ și al treilea din țară.

Reporter: Diana Grad
Operator: Constantin Gheorghiţă

Editor web: Adrian Laboş/ Editor montaj: Ciprian Madea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri