Cum să învăţăm corect. La Oradea sunt susţinute cursuri de tehnică a învăţării

Data publicării:
invatare bun 201113

Andrei Tamaş a urmat un curs de tehnică a învăţării în 2009, pentru că i-a cerut firma la care lucra atunci în Budapesta. I-a plăcut şi a devenit specialist în acest domeniu, aducând în România stilul de învăţare promovat de filosoful Ron Hubbard. Acesta a identificat trei bariere care au ca efect renunţarea la învăţare sau superficialitatea şi memorarea mecanică.

"Cea mai importanţă barieră a învăţării este cuvântul greşit înţeles. În viaţa de toate zilele obişnuim să trecem pe lângă cuvintele pe care nu le înţelegem." 

Soluţia e simplă, spune Andrei: deschideţi un DEX şi căutaţi cuvântul pe care nu îl înţelegeţi. Aşa procedează şi Mihai Gherman, un student la kinetoterapie, care recunoaşte că are probleme în a înţelege unele cursuri.

O altă barieră importantă: lucrurile pe care nu ni le putem imagina.

"Cineva care învaţă la medicină şi citeşte despre părţile corpului şi despre diferite oscioare nu va avea nicio şansă dacă nu pune mâna pe acestea", spune Andrei Tamaş, specialist în tehnica învăţării

Situaţia a fost observată şi de profesorii de la Medicină. "Urmăresc reacţiile copiilor, studenţilor. Apar anumite reacţii care îţi dau semnalmente clare că ceva nu a fost în regulă", a observat Carmen Şerbescu Tamaş, profesoară de kinetoterapie la Universitatea din Oradea.

Aşa că mulţi studenţi au venit la cursul de tehnică a învăţării ca să afle cum pot asimila cât mai bine materia. Au aflat că a treia barieră în calea învăţării corecte este tocmai dorinţa de a asimila informaţii fără să aibă toate detaliile necesare.

Cursul de bază are 10-12 ore şi costă 250 de lei. Copiii au parte de un tarif preferenţial de 10 lei pe ora. Tehnica de acest tip este aplicată în multe state din lume, iar în unele a devenit literă de lege în învăţământul public.

reporter: Andrea Crişan
operator: Joszef Feher

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri