Sari la conținut

Cupa Black&White a luat drumul Ungariei. Maghiarul Pal Vantar s-a impus în tradiţionalul turneu de la Oradea

La capătul a patru zile de întreceri trofeul a luat, în premieră, drumul Ungariei. Maghiarul Pal Vantar s-a impus în finala disputată cu craioveanul Ștefan Ilinca, scor 4-0, şi a pus mâna şi pe potul cel mare de 1.400 de lei.

„A fost foarte bine. Sunt pentru a doua oară la Oradea, în luna mai am participat la o altă competiție, dar nu m-am simțit așa bine ca și acum. Atunci nu am ajuns nici măcar în finală, dar acum totul a fost bine, m-am simțit bine, drept dovadă am câștigat", spune Pal Vantar.

Adversarul maghiarului, Ştefan Ilinca, a recunoscut că a avut în faţă "un jucător net superior. Sunt bucuros că mi-am depăşit cea mai bună performanţă, am ajuns în finală. Nu îmi puteam dori nimic mai mult."

Cel mai mare break al ediţiei a fost realizat de clujeanul Szathmary Szilard, 62 de puncte, în vreme ce juniorul Alexandru Moldovan din Oradea, în vârstă de 13 ani, a fost declarat cel mai tânăr participant.

„A fost o experienţă foarte importantă pentru mine şi m-am surprins pe mine însumi reuşind să câştig un joc. Mă aşteptam să le pierd pe toate", recunoaşte Alexandru Moldovan.

Premiul obținut de Alex Moldovan nu a fost singurul cucerit de gazde. Câștigătorul primelor două ediții Sorin Avram, a încheiat turneul pe locul trei, la egalitate cu băimăreanul Călin Vișovan.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Constantin Gheorghiţă