Sari la conținut

Cupa „Oradea Open" la biliard. Competiţia este ultimul concurs de calibru al anului

Iniţiativa aparţine clubului local Pool Club, care vrea să adune la startul concursului crema biliardului din România. Ultimele detalii vor fi stabilite în acest weekend, împreună cu jucătorii care vor participa la prima ediţie a cupei „Oradea Open".

„Vrem să facem Transilvania Tour, acesta este scopul concursului de promovare: să stabilim concurenţii cu care vin, cine doreşte, sigur, să intre", explică Jozsef Czirjak, organizatorul turneului.

Ultimul concurs de calibru al anului are un buget de 4.000 de lei, din care 1.400 de lei îi vor reveni învingătorului. Alţi 900 de lei vor merge la finalist, iar 600 de lei la ocupantul locului trei. Nu vor pleca fără premii nici jucătorii clasaţi pe locurile 5-8; fiecare va încasa câte 200 de lei. Şi-au anunţat prezenţa 50 de sportivi, iar sistemul de joc va fi piramidal, cu dublă eliminare.

„În acest concurs vor veni campioni naţionali şi campioni la diferite euro-turnee. Va fi prezent Ciprian Gândac, Ladany, campioana naţională a României", a enumerat Czirjak.

„Oradea Open" va demara la ora 9 când, la Pool Club, când vor avea loc înscrierile. Primele jocuri sunt programate de la ora 11. În funcţie de numărul final de participanţi, jocurile care vor decide podiumul vor avea loc duminică.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Monica Pop