Cure de imunitate la o salină din mijlocul Oradei

Data publicării:
salina 240614

Vacanţa nu trebuie petrecută în faţa televizorului sau a calculatorului, spun medicii. Recomandarea lor este una cât se poate de clară: copiii trebuie să petreacă cât mai mult timp în aer liber.

"Să se odihnească cât mai mult, să se hidrateze corespunzător. Chiar dacă nu merg la mare, pot să facă cură de soare şi pot să se ducă şi la curele de salină artificială, care iarăşi pot să crească imunitatea", sunt sfaturile dr. Corina Marton, medic specialist alergologie şi imunologie clinică.

Mamă a doi băieţi de vârstă şcolară, Anamaria şi-a propus ca în timpul verii să le întărească sistemul imunitar. În următoarele săptămâni, va veni zilnic cu ei pentru şedinţele de câteva zeci de minute într-o salină artificială din Oradea.

"Cred că trece repede pentru ei, se joacă cu sarea, se relaxează foarte bine aici. Până ce începe iarăşi şcoala şi iarăşi cu problemele, atunci să aibă şi o imunitate."

Proprietarii salinei au amenajat un spaţiu de joacă pentru copii, astfel încât aceştia să nu se plictisească pe parcursul celor 45 de minute cât durează o şedinţă.

"Ne aşteptăm la copii, la bunici, sunt cei mai mulţi care vin la noi. Efectul este asemănător cu o zi la mare sau cu restul salinelor naturale de prin ţară", dă asigurări Bogdan Stanciu, administratorul salinei artificiale.

În prima săptămână a vacanţei, singura salină cu generator de aerosol din Oradea oferă şedinţe gratuite copiilor de grădiniţă.

reporter: Edina Szomoru 
operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri