Cursă de îndemânare la Maramureş Auto-Moto-Show. Vedetă a fost o campioană naţională de numai 14 ani

Data actualizării: Data publicării:
Natalia1

După 10 zile de adrenalină, motoare turate și cauciuri încinse, prima ediție a Maramureș Auto-Moto-Show, organizată la Sighetu Marmației, s-a încheiat. Cu o cursă de îndemânare, la care au fost invitați să participe șoferii amatori, doritori de senzații tari. Pe traseul de aproximativ 100 de metri lungime, presărat cu jaloane, concurenții și-au etalat experiența la volan, dar și-au pus la încercare și mașinile personale.

masina drift1
masina drift1

Cu mașinile personale pe un traseu prestabilit de organizatori, mai mulți șoferi amatori din Sighetu Marmației și-au etalat contracronometru îndemânarea la volan.

"- N-am concurat niciodată și m-am gândit să văd cum e.
- Și cum a fost?
- A fost super. Prima tura am scos un timp foarte bun 1,04 și acum 1,07", spune Ştefan Pașca, concurent.

"- Cum ți s-a părut traseul?
- Destul de dificil, dar plăcut. Se putea și mai lung un pic. Mă duc și în alte județe la competiții. Îmi place", recunoaşte Sergiu Mihailov, concurent.

De pe margine, spectatorii își dădeau cu părerea.

"Unii se pricep, unii nu prea. Am văzut, unii accelerează cam fără efect. Primul jalon vreo doi l-au dat jos."

"E în sânge, e o pasiune, unde aud, la Baia Mare, la Satu Mare. De exemplu, săptămâna viitoare la Baia Mare participăm și chiar ne bucurăm că în sfârșit și în Sighet se întâmplă așa ceva", spune Ionuț Pop, concurent.

Printre concurenți s-a numărat și Mara Iosif, singura femeie înscrisă în competiție. Soțul a convins-o să participe.

"- E foarte bine. Și vremea ține cu noi. Traseul – frumos, frumos. Destul de apropiate jaloanele.
- Timpul scos?
- Nu știu.
- Contează?
- Păi nu. Experiența, distracția."

"Cu acest concurs am încheiat și manifestările Maramureș Auto-Moto-Show. E bine că s-a terminat cu bine. Am înțeles de la public că a fost foarte mulțumit, organele locale la fel", a declarat Ioan Pop, organizatorul Maramureș Auto-Moto-Show.

Finalul i-a aparținut însă Nataliei Iocsak, adolescenta care, la numai 14 ani, este campioană națională, cu peste 150 de medalii și cupe în palmares. Tân[ra a fost invitata de onoare a evenimentului.

"A fost foarte frumos. Au fost și foarte multe competiții. Și de jeep-uri și de cross și de karting. Deci minunat. Mi-a plăcut extraordinar", a recunoscut Natalia.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri