Curtea de Apel Oradea a decis: primarul Beiuşului rămâne în arest

Data publicării:
domocos 110315

Primarul suspendat al Beiuşului a fost trimis în judecată într-un dosar de luare de mită, instrumentat de DNA Oradea. Potrivit procurorilor, Adrian Domocoş a primit, cu titlul de concesiune, un spaţiu al Episcopiei Greco-Catolice, pentru care a plătit o chirie subevaluată. În schimb, Domocoş s-ar fi obligat să scutească Episcopia de la plata unor impozite pentru clădirile deţinute de aceasta în oraş.

Edilul a fost arestat în decembrie 2014, iar după o perioadă petrecută în arest la domiciliu, acum o lună l-a întors după gratii.

"Urmarea penală este finalizată, noi am solicitat având în vedere terminarea urmăririi penale să se revoce, în principal, măsura arestului preventiv şi subsidiar să se înlocuiască cu măsura controlului judiciar sau cu măsura arestului la domiciliu", susţine Răzvan Doseanu, avocatul lui Domocoş.

Cererea primarului de Beiuş a fost însă respinsă de magistraţi.

"Curtea de Apel Oradea a menţinut măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul Adrian Nicolae Domocoş, precum şi măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Constantin Mircea Ovidiu Mihăilă, fiind respinse cererile inculpaţilor de revocare, respectiv de înlocuire a măsurilor preventive", a confirmat Claudia Rus, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Oradea.

Decizia judecătorilor poate să fie contestată în 48 de ore, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Primarul de Beiuş a mai fost trimis în judecată într-un dosar de luare de mită, conflict de interese, abuz în serviciu şi spălare de bani. Potrivit DNA Oradea, între 2012 şi 2014, Adrian Domocoş "a pretins și a primit suma totală de 59.000 lei de la inculpații Lucuț Vasile și societatea comercială S.C. Unicarm S.R.L., pentru ca, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu, să elibereze în mod ilegal o autorizație de construire, având ca obiect construirea unui magazin universal în municipiul Beiuș, să confere un regim preferențial în soluționarea cererilor ulterioare și să susțină interesele societății comerciale susmenționate".

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri