D'ale Porcului - concurs de preparare tradiţională a cârnaţilor şi caltaboşilor

Data actualizării: Data publicării:
dale porcului

22 de echipe ale unor primării din Bihor şi alte două din Ungaria participă la ediția din acest an a festivalului D'ale Porcului. Concursul de preparare tradiţională a produselor din porc are ca scop promovarea tradiţiilor populare bihorene.

Faţă de ediţiile precedente, de această dată se vor acorda premii pentru fiecare produs în parte - pălincă, toroş, cârnaţi, caltaboş şi produse locale.

"Dacă la ţară mai există şansa să mai vedem o tăiere tradiţională a porcului, la oraş şansa e aproape spre zero. Prin urmare, ne adresăm şi oraşelor, în primul rând locuitorilor din oraşul Oradea, care îi invităm să vină să vadă cum se face o tăiere tradiţională a porcului, cum se fac preparate dintr-un porc", a anunţat Radu Silaghi, de la Asociaţia Firmelor Bihorene.

"Ne-am pregătit cu cârnaţi, caltaboş, jumări, toroş, produse locale specifice pentru toată lumea, stropite cu pălincă şi cu vin fiert. Lângă highiezi, jocuri şi cântece bihoreneşti, exact ca în vremurile de demult", spune Nicolae Pop, organizatorul concursului.

Accesul vizitatorilor se va face doar pe baza tichetului de masă în valoare de 15 lei, în baza căruia vor putea mânca la standul oricărei echipe.

Festivalul D'ale Porcului va avea loc sâmbătă, pe 17 februarie, în parcarea unui centru comercial din Oradea.

Redactor: Adrian Ciucuriţă
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri