De la bancă, specialist în cofetărie. Fost manager de bancă, un orădean are o afacere de succes cu dulciuri

Data actualizării: Data publicării:
banca torturi cofetarie

O regulă a afacerilor spune că pentru a avea succes, trebuie să cunoşti foarte bine domeniul în care vei activa. Însă un orădean a ținut să demonstreze că poate fi excepția care întărește regula. Adrian a renunţat la o carieră de succes din domeniul bancar, unde gestiona milioane de euro, și a pornit o afacere într-un domeniu de care nu știa prea multe. Acum se bucură de profitul adus de torturile şi prăjiturile personalizate.

"Oau, ca în poză, perfect! Mulţumesc frumos!"

Este reacţia pe care clienții firmei lui Adrian Andor o au atunci când primesc tortul personalizat pe care l-au comandat. Și satisfacția orădeanului este pe măsura pasului neobișnuit pe care l-a făcut în viața sa: acum șase luni, la doar 32 de ani, Adrian a renunţat la o pozitia de conducere pe care o avea la o importantă bancă și a deschis o afacere în domeniul cofetăriei.

"Ca să-mi ating potenţialul am zis că pasul natural este să ies din bula de confort. Drept urmare am decis să deschid pe cont propriu un bussines: producţie de torturi personalizate pentru diverse aniversări, onomastici sau evenimente restrânse în cadrul familiei."

Dar nu se limitează doar la atât.

"Ne orientăm în special în ultima vreme spre evenimentele de amploare mare: nunţi, evenimente corporate, botezuri, majorate, zile de naştere mai complexe. Am trecut de la portofoliul de milioane de euro la nişte portofolii mai interesante şi mai jucăuşe de câteva sute de euro", rezumă totul Adrian Andor.

Printre clienții săi s-a numărat și Mirela Andrei, care s-a căsătorit anul acesta şi a comandat prăjiturile și tortul de nuntă la firma lui Adrian. Aflase că produsele oferite de acesta sunt din ingrediente naturale, de calitate.

"Am degustat produsele lor, într-adevăr ne-au plăcut, au un gust puţin deosebit faţă de ce am degustat în altă parte. Ciocolata are un gust pot să spun mai diferit. Folosesc produse proaspete asta au spus invitaţii, au simţit diferenţa", recunoaşte tânăra.

Pentru ca totul să iasă perfect, iar clienţii să recomande şi altora produsele sale, Adrian a urmat un curs de cofetar și se implică efectiv chiar şi în munca de producţie.

"Prima dată am gustat prăjiturile la o prietenă de-a mea acasă, la o petrecere, şi mi-am dat seama că sunt un pic altfel, în sensul că nu sunt dulcegăriile acelea pe care le găseşti peste tot în orice cofetărie", spune Laura Ţigan, clientă.

Adrian se documentează constant despre noutățile din domeniul cofetăriei, o afacere în care investit 30 de mii de euro.

"Trebuie să ai curaj ca să începi o afacere. În al doilea rând să studiezi foarte bine să îţi placă ceea ce vrei să faci! Să ai o susţinere financiară. Intrepriderile mici şi mijlocii sunt baza economiei", consideră Ioan Mintaş, prim-vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Intreprinderilor Mici şi Mijlocii.

În firma lui Adrian muncesc acum cinci persoane.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri