Sari la conținut

De Paştele Catolic, în Ungaria. Sute de români au petrecut o minivacanţă în Hajduszoboszlo

Situat la 70 de kilometri de Oradea, centrul acvatic de la Hajduszoboszlo oferă acces la 20 de piscine tematice, tobogane, saune și ape termale.

"Mii de români din nord-vestul României aleg să își petreacă în fiecare an sărbătorile pascale în acest complex balnear situat în nord-estul Ungariei. Prețurile avantajoase, dar și apa termală din bazine fac din acest loc destinația ideală pentru o vacanță plăcută și relaxantă", relatează Romana Fărcaș, reporter Digi24 Oradea.

"- Am venit la baie,
- De unde sunteți?
- Din Cluj Napoca și stăm până marți."

Cei mici au fost răsfățați şi au participat la diferite programe de dans și concursuri sportive.

"- Cum ți se pare apa?
- Apa mi se pare foarte caldă și îmi place să mă distrez în ea.
- Ce îți place cel mai mult aici?
- Toboganele."

Şi hotelurile şi pensiunile şi-au adaptat ofertele. Astfel, prețurile pentru o noapte în pensiuni și apartamente încep de la 10 euro pe persoană și pot să ajungă la 70 de euro în hotelurile de 4 stele.

"De Paște avem un pachet de 69 euro pentru o persoană și pentru copii la jumătate de preț; acesta conține folosirea zonei wellnes-ului, camere, are demipensiune în restaurant, cu mic dejun și cină la masă tip suedez", detaliază Jozsef Kovacs, managerul unui restaurant.

Accesul timp de o zi în centrul acvatic costă între 3200 și 3400 de forinți pentru o persoană, echivalentul a 48 de lei. În sezonul rece, vizitatorii au acces doar în bazinele acoperite; din 1 mai se vor deschide și zonele cu piscine în aer liber.

Reporter: Romana Fărcaș
Operator: Florin Lucuța