Sari la conținut

De ziua lor, salvatorii de la SMURD Bihor au jucat un meci de baschet cu CSM-U Oradea

Într-o atmosferă ca de finală, primul coş a fost marcat de echipa SMURD Bihor. Chiar dacă sunt amatori pe terenul de baschet, dar profesionişti în salvarea vieţilor, medicii, paramedicii şi asistenţii au ştiut să se organizeze astfel încât să domine partida de la început. Dacă jucătorii CSM au mers pe o schemă clară de joc, salvatorii au mizat pe lipsa strategiei.

"Nicio strategie; cu indiferenţă - suntem mai buni oricând", este de părere dr. Călin Gabor, jucător în echipa SMURD.

"- Cum aţi făcut faţă vicecampionilor!
- Nu sunt atât de buni pentru noi!"

"Strategia noastră a fost clară: a rezultat de pe numerele de pe tricouri şi după nume", spune dr. Alin Suciu, jucător în echipa SMURD.

Dr. Marius Ţundrea a completat: "Alţii mai buni, din păcate, nu sunt în afară de noi; strategia este totul sau nimic!"

Dacă în sportul giganţilor înălţimea e un atu, pentru echipa SMURD tocmai talia mică a fost secretul succesului.

"Faptul că nu ne vedem de dânşii şi atunci ne băgăm printre picioarele lor este cel mai mare avantaj pe care îl avem. Ei sunt înalţi, nici nu ve văd de acolo de sus, au hipoxie la nivelul acela. Noi suntem mai agili, mai pe jos, aşa", afirmă dr. Dacian Jurcă, jucător în echipa SMURD.

Calităţile fizice au fost remarcate şi de pivoţii CSM.

"Talia şi talentul; pregătirea fizică nu prea, că merg mult cu maşina, ci cu elicopterul. În rest chiar sunt ok", a observat Adrian Guţoaia.

Meciul demonstrativ a marcat 21 de ani de la înfiinţarea SMURD în Oradea. S-a întâmplat pe 12 octombrie 1993, când servicul de urgenţă din Oradea era al doilea din ţară, după Tîrgu Mureş.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Darius Pop

Editor web: Adrian Laboş