Sari la conținut

Decizii la AJF Bihor: scutiri de taxe, trei jucători U21 în teren și vacantarea unui post

Noutăţile au curs la prima şedinţă a Comitetului Executiv a Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bihor. Membrii acesteia au validat regula potrivit căreia din următorul sezon echipele din liga a patra sunt obligate să folosească tot meciul trei jucători sub 21 de ani.

„Din sezonul 2018-2019, probabil şi cred că din nou vom avea un precedent naţional chiar, în liga a patra se vor folosi pe teren, simultan, trei jucători U21”, a declarat Radu Bitea, preşedintele AJF Bihor.

Conducerea forului județean a anunțat ca unul din cele două posturi de vicepreședinte a Asociației Județene de Fotbal Bihor este vacant.

„Cine doreşte să-şi manifeste funcţia de vicepreşedinte vacantă după plecarea domnului Mircea Fodor este aşteptat până la 1 februarie să-şi depună dosarul de candidatură, aşa este procedura”, spune Radu Bitea.

Cel mai important şi aşteptat anunţ a fost acela al scutirii de taxe pentru jocuri a echipelor din campionatele de juniori, taxe care vor fi acoperite de AJF printr-un contract de sponsorizare.

Tot din retur se va încerca scutirea taxei de joc sau a unei părţi din acestea şi pentru echipele din Liga a IV-a şi a V-a, printr-un parteneriat semnat cu Consiliul Judeţean Bihor.

„Un lucru care este cert şi a fost validat de Comitetul Executiv: începând din acest retur toate echipele de juniori D, C şi E nu vor mai plăti baremele de arbitraj şi observare."

Pe de altă parte, Comitetul Executiv și-a dat acceptul ca actuala conducere să caute un nou sediu pentru forul județean.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Gabor Szilagyi