Sari la conținut

Declaraţie ministerială: Banii pentru promenada de pe Crişul Repede au fost deja alocaţi

Momentan, ultima porțiune a promenadei situată lângă parcarea de pe Strada Independenței este finalizată în proporție de 90%.

Ioan Moise, reprezentant al Administrației Bazinale de Apă Crișuri: "Prismul este executat în proporție de 90%; mai sunt doar 20 de centimetri de pus de piatră spartă, peste care se toarnă beton armat ce va fi folosit ca și promenadă." 

Ea are 423 de metri şi a costat, în total, aproape 5 milioane şi jumătate de lei.

Doina Pană, ministru delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură: "S-a constatat că este o urgență, că este foarte important pentru Oradea și, în consecință, am trecut la treabă. Am plătit datoriile din urmă și am alocat banii necesari ca să se finalizeze obiectivul."

La finalul şantierului pietonii vor putea circula pe malul râului, între Podurile Densușianu și CFR, pe o distanţă de mai bine de 5 kilometri. În plus, lucrarea are şi rolul de a consolida malul şi de a-l apăra împotriva eroziunii.

Sandor Pasztor, secretar de stat în ministerul Mediului: "Vom face tot posibilul să terminăm centrul orașului, fiindcă era jale practic ce era aici de doi ani; acum am ajuns să avem promisiunea că pe noiembrie, la sfârșit, avem tronsonul terminat."

După finalizarea promenadei va putea fi demarată construirea unei parcări subterane pe Strada Independenţei.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Darius Pop