Demisia lui Victor Ciorbea, cerută la Oradea

Data publicării:
protest Ciorbea

Demisia Avocatului Poporului a fost cerută miercuri seară, în stradă, de aproape treizeci de orădeni. Protestarii s-au adunat în Piaţa Unirii, nemulţumiţi că Victor Ciorbea a sesizat Curtea Constituțională pe legea care prevede că membrii Guvernului nu pot fi persoane care au suferit condamnări penale. O petiţie pentru demiterea lui a fost lansată și pe internet şi a fost semnată de 125 de mii de persoane.

Strânşi în Piaţa Unirii, protestatarii sunt convinşi că prin sesizarea depusă la Curtea Constituţională, Avocatul Poporului a încercat să-i ajute pe politicienii cu probleme penale cărora le datorează susţinerea în această funcţie.

"- Am ieşit pentru demiterea lui Victor Ciorbea.
- De ce anume cereţi acest lucru?
- Pentru că se pare că urmăreşte interesele politicienilor din PSD sau nu numai şi mai puţin a poporului, a oamenilor obişnuiţi."

"Am ieşit să protestez împotriva ideii lui Ciorbea de-a apăra penalii, de fapt de-a ieşi în apărarea lui Dragnea."

Orădenii care au partiucipat la protest spun că societatea civilă nu va accepta ca o persoană condamnată penală să ocupe cele mai importante funcţii de conducere ale statului.

"Această instituţie a statului, Avocatului Poporului, să nu fie folosită de politicieni cum vor ei. Să nu fie folosită de domnul Dragnea, cum îi place dânsului. Cerem ca Avocatul Poporului să plece urechea la nevoile oamenilor, nu să plece urechea la ceea ce spun politicienii."

"Îi cerem să mediteze mai mult înainte, dacă tot e reprezentantul poporului, avocatul nostru, să gândească mai bine înainte de-a ieşi în public cu asemenea idei păguboase pentru români."

Proteste împotriva lui Victor Ciorbea au avut loc şi la Cluj-Napoca şi Bucureşti. Circa o mie de clujeni au participat la un marş de protest în centrul oraşului, în timp ce 200 de bucureşteni au ieşit în Piaţa Universităţii.

Reporter: Anca Deac
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri