Sari la conținut

Demitere la Ambulanţa Bihor | Explicaţiile fostului manager

Fractură între PSD şi ALDE la nivel local. Demis prin ordin al ministrului Sănătăţii de la şefia Ambulanţei Bihor, fostul manager Gheorghe Pintea susţine că schimbarea sa a fost de natură politică. Membru ALDE, Pintea spune că i-ar fi deranjat pe unii social-democraţi din conducerea Ambulanţei. Fostul manager a atacat în justiţie decizia de demitere, pe care o consideră ilegală.

Gheorghe Pintea susţine că schimbarea lui de la şefia Serviciului judeţean de Ambulanţă a venit după ce a dispus o verificare internă pentru că în jur de 20 de angajaţi s-au plâns că li s-au calculat greşit salariile.

"Îmi spuneau, domnule manager, ştiţi, noi am fost pontaţi pe luna trecută 8 ore, noi am fost 12 ore, noi am fost 6 ore. Compartimentul medical trebuia ca în luna următoare să facă o rectificare şi să le spună, de pe luna trecută aţi rămas cu 8 ore, sunt plătite cu suma de..."

Pintea spune că directorul medical, cel care conducea departamentul vizat de controlul administrativ, a refuzat să-i arate documentele care atestă pontajul angajaţilor, fără să invoce un motiv anume.

"Cred că nu le-a pus la dispoziţie ştiind probabil sau aflând despre demiterea mea. Aştepta câteva zile, că are un termen de predare a acelor documente şi atunci aştepta, nu le-a pus la dispoziţie ştiind că eu voi fi revocat din funcţie."

Fostul manager reclamă şi schimburile de tură făcute între angajaţi, care nu sunt înregistrate aşa cum prevede legea.

"- Cu schimburile de tură, conform legii, ei trebuie să-şi înregistreze un document. Prin care spune, da, am o problemă personală, cu acordul şefului de compartiment şi a conducătorului instituţiei pot să aprob să se facă un schimb de tură. Nu există o ilegalitate.
- Erau pontate..?
- Aceleaşi persoane care nu prestau munca."

În locul lui Gheorghe Pintea, ministrul Sănătăţii l-a numit manager interimar pe Liciniu Venter, cel care a ocupat până miercuri funcţia de director medical. Pintea, în schimb, va rămâne auditor în cadrul instituţiei, post ocupat în urma unui concurs.

Reporter: Anca Deac
Operator: Florin Lucuţa
Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă