Demitere la Ambulanţa Bihor | Explicaţiile fostului manager

Data actualizării: Data publicării:
Gheorghe Pintea manager Ambulanta

Fractură între PSD şi ALDE la nivel local. Demis prin ordin al ministrului Sănătăţii de la şefia Ambulanţei Bihor, fostul manager Gheorghe Pintea susţine că schimbarea sa a fost de natură politică. Membru ALDE, Pintea spune că i-ar fi deranjat pe unii social-democraţi din conducerea Ambulanţei. Fostul manager a atacat în justiţie decizia de demitere, pe care o consideră ilegală.

Gheorghe Pintea susţine că schimbarea lui de la şefia Serviciului judeţean de Ambulanţă a venit după ce a dispus o verificare internă pentru că în jur de 20 de angajaţi s-au plâns că li s-au calculat greşit salariile.

"Îmi spuneau, domnule manager, ştiţi, noi am fost pontaţi pe luna trecută 8 ore, noi am fost 12 ore, noi am fost 6 ore. Compartimentul medical trebuia ca în luna următoare să facă o rectificare şi să le spună, de pe luna trecută aţi rămas cu 8 ore, sunt plătite cu suma de..."

Pintea spune că directorul medical, cel care conducea departamentul vizat de controlul administrativ, a refuzat să-i arate documentele care atestă pontajul angajaţilor, fără să invoce un motiv anume.

"Cred că nu le-a pus la dispoziţie ştiind probabil sau aflând despre demiterea mea. Aştepta câteva zile, că are un termen de predare a acelor documente şi atunci aştepta, nu le-a pus la dispoziţie ştiind că eu voi fi revocat din funcţie."

Fostul manager reclamă şi schimburile de tură făcute între angajaţi, care nu sunt înregistrate aşa cum prevede legea.

"- Cu schimburile de tură, conform legii, ei trebuie să-şi înregistreze un document. Prin care spune, da, am o problemă personală, cu acordul şefului de compartiment şi a conducătorului instituţiei pot să aprob să se facă un schimb de tură. Nu există o ilegalitate.
- Erau pontate..?
- Aceleaşi persoane care nu prestau munca."

În locul lui Gheorghe Pintea, ministrul Sănătăţii l-a numit manager interimar pe Liciniu Venter, cel care a ocupat până miercuri funcţia de director medical. Pintea, în schimb, va rămâne auditor în cadrul instituţiei, post ocupat în urma unui concurs.

Reporter: Anca Deac
Operator: Florin Lucuţa
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri