Demonstraţii şi lecţii de prim ajutor, de Ziua Pompierilor, la Oradea

Data actualizării: Data publicării:
ziua pompierilor (2)

A fost sărbătoare în toate unităţile de pompieri din ţară, care au marcat 169 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii. De ziua lor, salvatorii de la ISU "Crişana" şi-au deschis porţile pentru cei care au vrut să vadă ce înseamnă pentru ei o zi normală de muncă. Nu au lipsit exerciţiile demonstrative, iar cea mai spectaculoasă a fost simularea unei intervenţii la un accident.

ziua pompierilor (7)
ziua pompierilor (7)

foto: ISU Crişana

Zeci de vizitatori s-au strâns în curtea Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" ca să asiste la exerciţiile demonstrative ale pompierilor. Au fost atenţi şi la echipamentele folosite de salvatori, iar unii chiar au vrut să înveţe cum se acordă primul ajutor în caz de nevoie.

"Sunt multe lucruri foarte interesante pe care nu le vezi în fiecare zi. De exemplu, ne arată cum se face primul ajutor, cum se salvează o persoană de la înălţime."

"Vreau să văd ce tehnică au în dotare şi să văd autospecialele cum sunt ele construite în interior."

"Am văzut toate aparaturile de care este nevoie în caz de urgenţe, de cutremure."

"Desfăşurăm la sediile tuturor unităţilor, subunităţilor din judeţ, exerciţii demonstrative de stingere a incendiilor, salvare de la înălţime, exerciţii de descarcerare. De asemenea prezentarea tehnicii de luptă, a accesoriilor şi echipamentelor din dotare, sesiune de informare preventivă", a precizat căpitanul Camelia Roşca, purtător de cuvânt ISU "Crişana".

Cu ocazia Zilei Pompierilor, un ofiţer şi nouă subofiţeri din cadrul ISU Crişana au fost înaintaţi în grad înaintea expirării stagiului minim în grad. Alţi 200 de angajați au fost citaţi prin Ordinul de zi pe inspectorat.

Reporter: Anca Deac / Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri