Desfiinţarea CAS, o nebuloasă

Data publicării:
vo 20live 20cas 20180313-54772

În acest moment la Casa judeţeana de Asigurari de sanatate Bihor sunt angajate 60 de persoane. Nimeni nu stie însa daca toate își vor pierde locul de munca sau numai o parte. Dupa cum nimeni nu stie carei institutii îi vor fi tranferate toate atributiile casei, pentru ca vorbim de o sumedenie de acte vitale pentru bihoreni. Vorbim de cardurile europene de sanatate, de aprobarile pentru dispozitivele medicale, pentru îngrijirile la domiciliu și pentru tratamentele bolilor cronice.

La toate acestea se adauga o mie de furnizori de servicii medicale, care în acest moment se afla în contract cu CAS Bihor și care așteapta negocierea noului contract cadru.

Ministrul Sanatații, Eugen Nicolaescu, vrea desființarea CAS pe motiv de economie. În Bihor cheltuielile casei cu salariile angajaților și cele curente sunt în jur de 2 milioane de lei pe an. Cele mari, de 500 de milioane care reprezinta contractele cu furnizorii și de 25 de milioane care reprezinta plata concediilor medicale de catre stat, vor trebui totuși onorate. Asta indiferent daca mai exista sau nu Casa Judeteana de Asigurari de sanatate. Pana la elaborarea unei hotarari de guvern, situatia rămâne o adevărată nebuloasă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri