Sari la conținut

Designeri bihoreni, invitaţi în Orient. Cristina Edu și Rozalia Bot sunt nume cunoscute în lumea modei

Pentru Cristina Edu, rochia de mireasă e asemenea unei bijuterii. Creatoarea de modă care şi-a lansat prima colecţie în 2012 mizează foarte mult pe broderiile lucrate manual. Cristale Swarovsky, perle sau pietre, toate aplicate pe diferite mătăsuri sau dantele, dau un aer deosebit ținutelor ce urmează fie purtate de viitoarele mirese.

"Urmează să am nunta în mai. Am ales Cristina Edu pentru că îmi place finețea ei, a designerului. Îmi place broderia manuală și mă simt ca o prințesă într-o asemenea rochiță", spune o viitoare mireasă. 

După ce a cucerit piața locală, Cristina și-a prezentant colecțiile în cadrul unor festivaluri de modă din țară. Cel mai recent, Bucharest Fashion Week, i-a deschis porţile lumii arabe.

"Am avut ocazia să luăm contact cu magazine care doresc să promoveze designeri, din zona arabă. Ei au apreciat foarte mult faptul că specificul creațiilor mele sunt broderiile manuale și asta a atras atenția asupra mea", îşi aminteşte Cristina Edu.

Anul acesta, designerul vrea să dea lovitura cu o colecție specială de rochii de mireasă. "Va fi promovată în zona Golfului Persic, Dubai, Abu Dhabi, zona Kuweit. Este vorba despre o desfacere mult mai largă ceea ce înseamnă că noi trebuie să fim pregătiți la nivel de producție, calitate foarte bună, materiale excepționale și broderii mult mai ample."

În timp ce Cristina vrea să cucerească Dubaiul, un alt designer bihorean şi-a prezentat creaţiile la Beijing. Rozalia Bot a fost invitată în Asia după ce a fost prezentă la ediţia din 2015 a New York Fashion Week.

"La sfârșitul anului trecut am trimis deja în Galeriile Lafayette din Dubai. Acolo se pot cumpăra și am parte de clienți care apreciază foarte mult rochiile mele. Pe urmă, acum peste o săptămână sau două reușesc să trimit o capsulă în Egipt", povesteşte Rozalia Bot.

În capitala Chinei, Rozalia a fost răsplătită cu premiul pentru cel mai creativ designer.

Reporter: Diana Grad
Operator: Gabor Szilagyi

Pe aceeași temă