Despăgubiri de la CJ Bihor pentru primăriile din localităţile afectate de pesta porcină

Data publicării:
VO pesta porcina

Despăgubiri pentru primăriile din localitățile unde au existat focare de pestă porcină. În ședința extraordinară de vineri, Consiliul Județean Bihor a votat alocarea a 100 de mii de lei pentru plata materialelor utilizate și a altor cheltuieli pe care autoritățile locale le-au suportat din propriul buget.

"Din fondul de rezervă al județului Bihor s-a dispus o sumă de 100 de mii de lei, fiindcă autoritățile locale avut niște cheltuieli. Am obligat autoritățile locale să ne trimită aceste cheltuieli, facturile serviciilior efectuate. Acestea sunt materiale de dezinfecție, carburanți, utilaje cu care s-au săpat gropile, baloți de paie, folie, deci materialele aferente pe care au trebuit să le asigure de urgență, pentru că era o situație de urgență, aceste autorități locale", a explicat Sandor Pasztor, președintele CJ Bihor. "De la începutul lunii august nu am mai avut noi incidente de pestă porcină."

Proprietarii animalelor sacrificate din cauza virusului au primit deja despăgubiri din fonduri guvernamentale, susține președintele administrației județene, Sandor Pasztor.

În Bihor au fost sacrificați peste o mie de porci din 26 de focare.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri