Dezinteres faţă de bacalaureatul de toamnă

Data publicării:
stire bac de toamna

Dezinteres total faţă de bacalaureatul de toamnă în Bihor. Chiar dacă peste două mii de elevi au căzut examenul de maturitate, puţini vin la orele suplimentare gratuite organizate de profesori. Sălile de clasă sunt mai mult goale, în condiţiile în care dascălii fac voluntariat numai să ştie că absolvenţii vor promova examenul în toamnă. 

Corina Negruţiu, profesoară de matematică la un liceu din Oradea, a început ora de pregătire cu un singur elev. Pe parcurs a mai venit unul, dar niciodată nu au fost mai mulţi de zece. Asta în condiţiile în care 560 de absolvenţi de liceu din Bihor au căzut bacalaureatul la matematică, iar aproape o mie au ratat proba de limba şi literatura română.

Chiar dacă mai au doar o lună până la bacalaureatul de toamnă elevii preferă să profite de vacanţă, în loc să înveţe. Profesorii recunosc că interesul faţă de şcoală scade de la an la an.

"Poate unii nu sunt din localitate, poate unii lucrează fiind vacanţă, poate sunt plecaţi din localitate", explică profesoara Negruţiu. 

Chiar dacă elevii nu se înghesuie să beneficieze de orele suplimentare gratuite oferite de profesori, dascălii spun că vor veni în fiecare zi la şcoală până în toamnă ca să îi ajute pe toţi cei care vor să înveţe.

"Până când începe bacalaureatul la fizică, în limita elevilor care o să vină, oricum o să fim aici tot timpul, mai puţin ziua de vineri. Luni, marţi, miercuri, joi, de la 9, cât putem sta", promite Vasile Bunea, profesor de fizică. 

În Bihor, promovabilitatea la bacalaureat a fost de 63,21%. Două mii de elevi nu au obţinut note de trecere. Aceştia se pot înscrie la sesiunea de toamnă a examenului maturităţiii. Probele orale vor începe pe19 august iar cele scrise în 26 august.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri